قبلا در مقالهای درونگرایی را مورد برسی قرار دادیم . در این مقاله به نقطه مقابل این بعد یعنی برونگرایی میپردازیم. دقت داشته باشید که شخصیت برونگرا و درونگرا اگر چه در دو سوی محورفرضی ما قرار دارند اما در واقعیت این دو مکمل هم هستند نه متضادهم.
برونگراها تقریبا دوسوم انسانها را شامل میشوند، بنابر با هر نوع شخصیتی در ارتباطات اجتماعی بیشتر با برونگراها در ارتباط خواهید بود. پس شناخت روحیات این گروه کمک زیادی به شما خواهد کرد تا ارتباط موثرتری برقرار کنید.
برونگرایی هم مانند درونگرایی در هیچ کس مطلق نیست و زمانی که از برونگرایی صحبت میشود از یک طیف ( مثلا یک بازه بین صفر تا صد ) صحبت میکنیم.
برونگراها چگونهاند؟
برونگراها دربرابر درونگراها ترجیح میدهند تمرکزشان بر دنیای بیرون باشد. برونگراها انرژی خود را در جمع و در نزد دوستانشان کسب میکنند. بیشتر دنبال رفتارهای اجتماعی هستند و کار با تیم و گروه را ترجیح میدهد.
کلید اصلی برونگرایی چیست؟
شما در شرایط مساوی خلوت را ترجیح میدهید یا حضور در جمع را ؟ این مهمترین سوالی است که جواب آن شخصیت شما را در این بُعد مشخص میکند. یک برونگرا بدون درنگ حضور در جمع را انتخاب میکند زیرا برای او خلوت اضطراب آور و خستهکننده است. قبلا هم بیان شد که انسان به طور ناخودآگاه به سویی کشیده میشود که انرژی دریافت کند و حضور در جمع برای برونگرا اینگونه است. اما برای شناخت دیگران شاید پی بردن به این سوال که ترجیح شما خلوت است یا جمع زیاد سوال جالبی نباشد. عموما افراد برونگرا رفتارهای مشترکی دارند که شناسایی آنها را آسان میکند. در اینجا به ۵ خصوصیت رفتاری برونگراها اشاره میکنیم.
- برونگراها از زبان بدنشان بیشتر استفاده میکنند.
برونگراها از انرژی بیشتری نسبت به درونگراها برخوردارند. به هنگام صحبت شور و هیجان بیشتری از خود نشان میدهند، تن صدای بلندتری دارند وعلاوه بر اینکه سریعتر صحبت میکنند با حرکت اندامها بویژه دستان خود سعی میکنند بر صحبتهایشان تاکید کنند. البته زبان بدن بیشتر در دستها نمود پیدا میکند. حرکات سر، اعضای صورت و کل بدن با توجه به میزان برونگرایی افراد همه به یک برونگرا کمک میکنند. این خصوصیت آنها را در ارتباطات خیلی قویتر نسبت به یک درونگرا نشان میدهد.
-
برونگراها تعاملات اجتماعی بیشتری دارند.
بر خلاف درونگراها که دوستان محدودی دارند یک برونگرا دوستان زیادی دارد و خیلی از افراد هم او را میشناسند کافی است در خیابان و محله، مقداری با او هم صحبت شوید، آنگاه متوجه میشوید با خیلی از افراد محل ارتباطهای کوتاه برقرار میکند. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که برونگرا ها دوستیهای زیاد و سطحیتری و درونگراها دوستیهای کم و عمیقتری دارند. اصولا میتوان گفت زندگی برونگراها عمومیتر و زندگی درونگراها خصوصیتری هستند.
برونگراها به مشاغلی علاقمندند که ارتباط و تعامل بیشتری با دیگران داشته باشد. ( البته از آنجا که شغل افراد با توجه به استعداد آنها انتخاب نمیشود، شغل فعلی آنها نمیتواند معیار درستی برای تشخیص شخصیت آنها باشد ). مشاغلی مانند بازاریابی، روابط عومی، بازیگری، مددکار اجتماعی، مدیریت و… از جمله مشاغل مورد علاقه این گروهاند.
در یادگیری همه بیشتر دوست دارند در یک بحث و فعالیت گروهی شرکت کنند. یک جلسه سخنرانی برای یک برونگرا بسیار بیشتر در یادگیری او موثر است در حالی که یک درونگرا ترجیح میدهد با مطالعه کتاب در خلوت خود به همان نتایج برسد.
این مساله در انتخاب رشتههای ورزشی هم موثر است. یک برونگرا به ورزشهای گروهی مانند فوتبال، والیبال، هندبال و …. علاقه بیشتری نشان میدهند و این در حالی است که یک درونگرا ورزشهای انفرادی مانند؛ شنا، تنیس،شطرنج و… را بیشتر دوست دارد.
-
برونگراها به پهنا ( کمیت ) بیشتر بها میدهند تا عمق ( کیفیت )
کمیت در برابر کیفیت روی همه جنبه های زندگی اثر خودش را میگذارد. مقدار صحبتی که میکنند بیشتر اهمیت دارد تا کیفیت صحبتهایشان، در خریدها هم اینکه تعداد بیشتری خرید کنند شاید مهمتر باشد از اینکه یک محصول را کم ولی با کیفیت بالا داشته باشند.
برای یک برونگرا تعداد دوستان اهمیت بیشتری دارد تا ارتباط عمیق با همان دوستان. در آموزش هم، از این شاخه به آن شاخه پریدن بیشتر در برونگراها به چشم میخورد و به عمق مساله پرداختن از ویژگیهای درونگراهاست.
-
برونگراها ابتدا عمل میکنند بعد فکر میکنند.
شاید همین خصوصیت باعث میشود آنها عملگراتر به نظر بیایند. آنها درگیر ریزکاریهای مساله نمیشوند و سریع دست به عمل میزنند. دیدگاه کلی آنها اینست ایدهها در کار بوجود میآید.
به آزمون و خطا و تجربه شخصی بیشتر بها میدهند تا بررسی و تحلیل کار قبل از عمل. این در حالی است که یک درونگرا همه جوانب کار را بررسی میکند و بعد دست به کار میشود.
این خصوصیت برونگراها در صحبت کردن هم به این صورت جلوه میکند که اولا حرف میزنند و بعد فکر میکنند. برونگرا ها بیشتر صحبت میکنند و آنقدر برای این کار عجله دارند که فرصت فکر کردن را هم به خود نمیدهند. آنها جملات را بیان میکنند و بعد از بیان آن شروع به اصلاح و پیرایش آن میکنند در خوش بینانهترین حالت میتوان گفت آنها با صدای بلند فکر میکنند.
-
برونگراها تمرکز کمتری دارند.
برونگراها حواسشان بیشتر پرت میشود و نمیتوانند در یک موضوع باقی بمانند. و همانطور که قبلا هم بیان شد از این شاخه به آن شاخه میپرند. این مساله در ارتباطات هم خود را به گونهای دیگر نشان میدهد اولاً در صحبتها سریع و بی مقدمه وارد بحث جدیدی میشوند و موضوع را عوض میکنند و ثانیاً این عدم تمرکز باعث میشود در جایی که باید شنونده خوبی باشند ارتباط چشمی مناسبی نداشته باشند. شاید تنها نقطه ضعف آنها در ارتباطاط همین مورد باشد.
نویسنده: سید محمد حسین علوی
7 دیدگاه
احمد معین
استاد عزیز سلام وقت شما بخیر
مطلب بسیار کاربردی است
ممنونم بابت اینکه صادقانه بهترین مطالب را به اشتراک میگذارید
سپاسگزارم
سبحان رئوفی
ممنون از شما این مطلب که برون گرا بیشتر از زبان بدن استفاده میکنند برای من جالب بود،
متشکرم از شما
سید محمد حسین علوی
ممنونم از اظهار محبت اساتید عزیز، جناب معین و جناب رئوفی. موفق و پاینده باشید.
شمس الدین خجسته نیا
بسیار مفید بود سپاس از استاد گرامی
مهدی معزز
باسلام و احترام
استاد علوی عزیز امیدوارم در راه هدف و کار خودتان همیشه موفق باشید .
ممنون از مقاله خوبتان
مصطفی خزائی نژاد
سلام و روز بخير
مقالات ارايه شده بسيار خوب و کاربردي بود
خداقوت ميگم و آرزوي موفقيت روز افزون براي شما دارم
سیدمحمدحسین علوی علوی
ممنون و سپاسگزارم