قانون زمانبندی در فروش چیست؟ و چگونه از این قانون در فروش استفاده کنیم
قانون زمانبندی یکی از مهمترین مسائل در فروش است. با توجه به زمانی که یک معامله در آن صورت میگیرد آن معامله میتواند صورت بگیرد یا نگیرد. در هر شرایطی دو عبارت خیلی زود و خیلی دیر وجود دارد شما باید تا جایی که امکان دارد از برنامه ریزیهای استراتژیکی و زمانبندی مناسب در معاملات به نفع خود استفاده کنید.
تقریبا در هر موردی زمان بهتری برای فروش و همین طور زمان بهتری برای خرید وجود دارد.
وقتی که از قانون زمانبندی درستی دارید نسبت به زمانی که زمانبندی ندارید معاملات بهتری خواهید داشت و اشتباهات کمتری خواهید کرد.
نتایج استفاده از قانون زمانبندی
اولین نتیجه از قانون زمانبندی
اولین نتیجهای که از قانون زمانبندی میتوان گرفت عبارت است از : هر چه نیاز اضطراریتری داشته باشید کار معامله کننده کارایی کمتری دارد.
اگر در بستن قرارداد یک معامله عجله کنید، آنگاه توانایی شما در معامله خوب کردن با طرف مقابلتان به طور چشمگیری کاهش مییابد.
اگر طرف دیگر معامله مشتاق به آن معامله باشد آگر چه او ضرر میکند ولی شما میتوانید از آن به نفع خودتان استفاده کنید.
مثلا هر شرکتی صورتحساب فروش برای هر ماه ، هر سه ماه و هر سال دارد . مدیرفروشها مسئول ثبت این ارقام هستند و آنها برای کار درآمد و پاداششان به این ارقام نیاز دارند هر فروشندهای هم هر ماه سهمیهای از فروش دارد بنابراین وقتیکه میخواهید جنس گرانقیمت را بخرید بهتر است برای معامله موفق و کسب سود بیشتر تا آخر ماه منتظر بمانید، زیرا فروشندگان برای دستیابی به میزان سهمیه تعیین شده از طرف شرکت مجبورند کالای خود را با تخفیف ارائه دهند و فشار زیادی را تحمل کنند ، آنگاه شما معامله بهتری انجام دادهاید و کالای مورد نظرتان را با تخفیف مناسب تهیه نمودهاید که در اینصورت سود بیشتری میبرید.
دومین نتیجه از قانون زمانبندی
کسی که در معامله کردن عجله و شتاب کند بدترین معامله را کرده است.
عجله کردن یا تحت فشار قراد دادن فرد به خاطر زمان تکنیکی رایج در معامله کردن است و باید مواظب باشید که دیگران از این شیوه در موردتان استفاده نکنند. مردم اغلب به شما خواهند گفت که یا خیلی سریع تصمیم خودتان را بگیرید و یا دیگر خیلی دیر میشود هر وقت این عبارت را شنیدید نفس عمیقی بکشید و به آرامی سوالاتی بپرسید تا بفهمید که واقعا شرایط تا چه حد اضطراری است.
اگر آن شخص تاکید کرد که به تصمیمگیری سریع شما نیاز دارد، حواستان به قانون زمانبندی باشد. شما میتوانید به او بگویید که: اگر میخواهید همین الان جوابتان را بدهم جواب نه است ولی اگر قدری به من زمان بدهید که در موردش فکر کنم آنگاه شاید جوابم متفاوت باشد.
به عبارت دیگر شما میتوانید از این تاکتیک بهنفع خودتان استفاده کنید به این ترتیب که فرد مقابلتان را تحت فشار بگذارید و بگویید شما فرصت زیادی ندارید و او را مجبور به تصمیمگیری کنید . فقط مواظب باشید و اجازه ندهید کسی با شما این کار را بکند.
سومین نتیجه از قانون زمانبندی
سومین نتیجه قانون زمانبندی از این قرار است که: سعی کنید 80 درصد مسائل اصلی هر معامله را درحالی مرتفع کنید که تنها 20 درصد از زمان تعیین شده برای معامله باقی مانده است.
شاید به خاطر قانون پارکینسون که میگوید (کار تا اتمام زمان تخصیص داده شده برای آن ادامه مییابد) بیشتر مسائل اصلی در یک معامله، به نظر میآید که طفره رفتن از حل کردن مسائل خیلی مهم یک گرایش عادی انسانها است.
این گفته به این معناست که باید در معامله کردن محتاط و صبور باشید و برای حل کردن مسائل کلیدی و مهم در دقایق آخر آماده باشید. برای تصمیمگیری قراردادن برنامه و ضربالاجل میتواند کمکتان کند و اگر در جایی دیدید که مسائل اصلی خیلی سریع حل شد آنگاه شما میتوانید درعین خوشرویی متعجب شوید. ولی این یک استثناست نه یک قانون
وقتی با کسی معامله میکنید تا جایی که برایتان ممکن است حتما ضربالاجل تعیین کنید و این قانون را در فروش همیشه به یاد داشته باشید نه اضطرار نه فروش
آگر طرف مقابلتان ناراضی بود و یا ممانعت کرد شما میتوانید ضربالاجل را تمدید کنید
تا حدامکان نگذارید برایتان ضربالاجل تعیین کنند و بهطرف مقابلتان بدون توجه به راضی بودن و یا نبودنش بگویید که نمیخواهید امروز تصمیمی بگیرید. براساس قانون زمانبندی باید قبل از اینکه تصمیمی بگیرید به خودتان حداقل 24 ساعت مهلت فکر کردن بدهید و به فردا موکولش کنید و وقتی که برای تصمیمگیری فاصله زمانی اختصاص دادید از اینکه چقدر بهتر به آن موضوع فکر کرده اید متحیر خواهید شد.
برگرفته از کتاب 21 قانون طلایی فروش موفق – اثر برایان تریسی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.